Alcoholvrije horecabedrijven hebben een exploitatievergunning nodig als klanten eten en drinken kunnen bestellen. Denk aan een lunchroom, ijssalon, sportkantine en ook bezorgservices. Op deze pagina leest u meer over het aanvragen van een exploitatievergunning en kunt u een exploitatievergunning aanvragen.

U vraagt de vergunning aan als u: 

  • een nieuw horecabedrijf start;
  • een horecabedrijf overneemt;
  • uw horecabedrijf verhuist naar een nieuwe locatie;
  • de rechtsvorm wijzigt;
  • de dienstverlening wijzigt.

Exploitatievergunning aanvragen

Waarom is dit nodig?

Wij willen dat het prettig wonen, werken en ondernemen is in Beverwijk. Daarom zetten we in op een schone en veilige stad. Dit doen we onder andere door problemen integraal aan te pakken en handhavend op te treden wanneer nodig. De uitbreiding van de Wet Bibob en invoering van de horeca-exploitatievergunning is onderdeel van de inzet tegen ondermijnende, georganiseerde criminaliteit.

Wanneer is een aanpassing van de vergunning nodig?

  • als u een nieuwe leidinggevende in dienst heeft genomen
  • als u de inrichting heeft gewijzigd of bijvoorbeeld het terras heeft vergroot

Geef deze wijziging binnen vier weken aan ons door via het formulier wijzigen exploitatievergunning. Dan kan de vergunning aangepast worden. U kunt dit per mail naar ons toe sturen.

Wat kost het?

  • Nieuwe exploitatievergunning: € 340,70
  • Nieuwe exploitatievergunning (onderneming gevestigd vóór 1 september 2018): € 0,00
  • Leidinggevende toevoegen: € 136,03
  • Wijziging omschrijving activiteit: € 177,89
  • Wijziging inrichting: € 212,99

Welke horecabedrijven hebben geen exploitatievergunning nodig?

  • horecabedrijven op de Beverwijkse Bazaar
  • horeca in een zorginstelling
  • musea
  • een horecabedrijf dat hoort bij een winkel
  • een club- of buurthuis
  • kerkgenootschappen
  • bedrijfskantine of –restaurant

Horecabedrijf starten waar alcohol wordt geschonken

Wilt u een horecabedrijf starten waar alcohol wordt geschonken, dan moet u een Drank- en horecavergunning aanvragen.

Ondernemen in de horeca begint bij KHN

Wil je binnenkort een horecazaak starten? Of ben je al horecaondernemer? Koninklijke Horeca Nederland (KHN) biedt alle kennis en ervaring om jou te helpen bij het starten van een goede, gezonde zaak.

Als horecaondernemer sta je er niet alleen voor. KHN, dé branchevereniging voor de horeca, zet zich samen met de gemeente in voor gastvrijheid en verbinding.

Advies

Heb jij vragen over ondernemen in de horeca en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Experts van KHN adviseren jou graag! Denk aan advies over wet- en regelgeving en arbeidsovereenkomsten. En een regiomanager in jouw regio geeft persoonlijk advies en hulp, bijvoorbeeld bij de aanvraag van vergunningen.

Profiteer als lid van de kennis en expertise van KHN

In een tijd waarin de actualiteit zich razendsnel ontwikkelt en de horecabranche vele uitdagingen kent, kun je als (startend) horecaondernemer wel wat steun en advies gebruiken.

Als KHN-lid profiteer je van alle kennis en diensten van KHN. Bijvoorbeeld antwoord op horeca gerelateerde vragen, belangenbehartiging, korting bij verschillende horecapartners en informatie over de laatste ontwikkelingen in de horecabranche.

Liever persoonlijk contact met de regiomanager van KHN

Neem dan contact op met Miriam Geerlings, regiomanager KHN Noord-Holland via telefoonnummer: 06 – 53 37 95 74 of e-mailadres: m.geerlings@khn.nl

Is het formulier niet toegankelijk voor u? Stuur dan een mail naar website@beverwijk.nl. Vermeld in uw mail duidelijk om welk bestand het gaat.

Heeft deze informatie u geholpen?