Duurzamer wonen met duurzaamheidslening
Update april 2022: de duurzaamheidslening kan niet meer worden aangevraagd.
Energie besparen en zelf energie opwekken. Belangrijke maatregelen om onze overstap op duurzame warmte en energie, de energietransitie, voor elkaar te krijgen. Gemeente Beverwijk stelt tot 2022 1 miljoen euro beschikbaar in de vorm van een duurzaamheidslening. De lening heeft een rente van 1,6%.
Er is 1 miljoen euro beschikbaar voor particuliere huiseigenaren, kleine verhuurders en kleine verenigingen van eigenaren met minder dan 10 leden met een bestaande woning. Meer informatie over de lening vindt u op www.beverwijk.nl/duurzaam. Er zit momenteel nog 220.000 euro in de pot.
Wethouder Brigitte van den Berg: “Met de lening wil de gemeente u graag op weg helpen. Samen met u gaan we duurzamer wonen. U bespaart direct op uw energierekening en samen zorgen we beter voor het milieu. Inmiddels zijn er dankzij deze lening 100 keer zonnepanelen, zeven keer isolatie (vloer, dak, gevel) en zes keer isolatieglas geplaatst. Ook uw stap helpt in de strijd tegen klimaatverandering.”
Duurzaamheidslening aanvragen
De Duurzaamheidslening wordt beschikbaar gesteld door SVn. U dient een aanvraag in bij Omgevingsdienst IJmond. Dat kan via www.beverwijk.nl/duurzaam. Lees hier ook over het proces en de voorwaarden.
Energie besparen, zelf opwekken en duurzaam verwarmen
Een manier om CO2-uitstoot terug te dringen, is door vraag naar energie te laten afnemen. Bijvoorbeeld door het isoleren van woningen. U bespaart direct energie, verhoogt het comfort in uw woning en draagt bij aan een beter milieu. Na het besparen van energie, is energie opwekken altijd een goed idee met het oog op de energietransitie. Zo voorziet u in uw eigen elektriciteit of verwarming. Hieronder vallen bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers en lucht-water of hybride warmtepompen.
We stappen over op duurzame warmte en duurzame energie
Dat heeft het Rijk besloten in het Klimaatakkoord, maar dat willen we ook voor ons klimaat en de volgende generaties. Samen zorgen we ervoor dat we duurzaam, maar ook toekomstbestendig en comfortabel gaan wonen, werken en leven.
Voordat onze gehele energievoorziening in 2050 volledig duurzaam is, hebben we wat stappen te gaan. Zo is er veel werk te doen aan de bestaande woningen, waarschijnlijk ook aan die van u. Daarom zijn we al gestart. Bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van de duurzaamheidslening in gemeente Heemskerk. We zetten nu al grote en kleine stappen in en om ons huis. We werken nu al aan de overstap op duurzame warmte en duurzame energie. U ook?